
Recept: Jablková bábovka podľa Jarušky
Pripravte si šťavnatú a chutnú bábovku! Naša milá bianoblogger Jaruška, ktorú poznáte na Instagrame pod menom @sweet.lily1177 sa s nami podelila o recept na jej obľúbený múčnik, ktorý zvládne pripraviť každá gazdinka.
Na bábovku budete potrebovať:
- 300 g polohrubej múky
- 200 g cukru krupica
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- 3 lyžice kakaa
- štipka soli
- 5 vajec
- 1 šľahačka 250 ml alebo 250 ml mlieka
- 200 g masla
- 2-3 nastrúhané jabĺčka
- 1 tabuľka horkej čokolády alebo čokoláda na pečenie
- cca 100 gramov mletých orechov alebo mandlí
Postup:
Oddelíme žĺtky od bielkov a vyšľaháme oddelene bielky. V extra mise vyšľaháme žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom a s maslom, do toho preosejeme múku so štipkou soli a s kypriacim práškom, pridáme kakao, šľahačku, nastrúhané jablká, nastrúhanú čokoládu a sneh z bielkov. Všetko poriadne vyšľaháme.
Pečieme vo vymastenej forme na 170 stupňov cca 50 minút podľa typu rúry, potom skontrolujeme či sa nám bábovka upiekla špáratkom.
Prajeme dobrú chuť!
Pochváľte sa bábovkou a označte nás na Instagrame @biano.sk