Rozpáľte to s novým grilom
Dlhá zima je za nami a všetci sa tešíme na vonkajšie posedenie. A vonkajšie posedenie s grilovaným mäsom alebo zeleninou, to znie ako raj. So správnym grilom budete vždy za kráľa grilovania.
Byt nie je pre grilovanie prekážkou
Konečne je vonku krásne, všetko rastie, všetci majú lepšiu náladu a smejú sa. K dokonalosti by tieto dni priviedlo čerstvo grilované mäsko na večeru. A to je ten moment, kedy posmutniete, pretože vy predsa nemáte záhradu a tak nemôžete svetu predvádzať svoje grilovacie umenie. Jedna skvelá správa už sa nesie. Aj na ten najmenší balkón sa vojde kontaktný gril. Kontaktné grily zažívajú neuveriteľný boom. Sú skladné, vyčistené behom minútky a obstarávacia cena je veľmi prívetivá. Predstavujú elegantné riešenie, ako si môcť dopriať atmosféru letnej dovolenky pokojne doma v stredu podvečer. Existujú v mnohých prevedeniach a majú veľa výhod. A najlepšie je na nich to, že nepotrebujete žiadne drevené uhlie na ich sprevádzkovanie, gril jednoducho zastrčíte do zásuvky a grilovacia párty môže začať. Pokojne aj v paneláku.
Máte chuť na vrúbkovaný steak alebo opečenú zeleninu?
Ak ste fanúšikovia klasického grilovania a prajete si, aby mali vaše steaky opečené vrúbky, aby bolo poznať, ako výborne viete grilovať, aj tento typ kontaktných grilov je k dostaniu. Nemusíte teda pracovať len s hladkou plochou, na trhu ľahko zoženiete prístroje, ktoré kombinujú oboje. Na jednej ploche si môžete pripravovať mäsové pokrmy, ktoré vyžadujú vrúbkovanie a na druhej, hladkej ploche, si pripravíte zeleninu ako prílohu. Všetko sa bude diať zároveň, bez toho aby sa miešali chute. Čo je jednoducho geniálne. A ak patríte medzi takých grilovacích mágov, ktorí si radšej dajú pohárik a počkajú, než sa mäso samo pripraví, kúpte si gril s časovačom. Nastavíte požadovanú dobu prípravy, prikryjete večeru poklopom a v pokoji a pohode si počkáte, než sa suroviny zmenia na pokrm. Ľahšie nachystanú večeru jednoducho nevymyslíte.
Klasickému barbecue neodzvonilo
Ak máte tak trochu pocit, že každý by len griloval kontaktne a že na klasickú formu "barbecue" už všetci zabudli, môžete tomuto trendu pomôcť späť na výslnie. Ešte mu totiž úplne neodzvonilo. Napriek tomu, že kontaktné grily sú v stále väčšej obľube, výrobcovia klasických grilov neotáľajú a ponúkajú kompaktnejšie formy svojich produktov. Také, ktoré sú viac dostupné a skladné a pritom sa na nich dajú vytvárať tie pravé barbecue špeciality. A ak ste úplní fajnšmekri, kúpte si takzvaný raclette gril. Ten dostal svoje meno podľa syrového jedla zo Švajčiarska. Patria k nemu panvičky, ktoré sú umiestnené pod grilom a na ktorých sa tradične rozpeká syr. To ale neznamená, že nemajú iné využitie. Môžete na nich robiť prílohy, omáčky, čokoľvek. Ale upozorňujeme, že ak budete raclette kráľ grilovania, tak už vás nikto nikdy na grilovačku nepozve a všetci budú vždy iba u vás!