Ako prestrieť stôl k víkendovému obed alebo na rodinnú oslavu? Ak máte radi prírodné materiály a odtiene, inšpirujte sa v našom článku. Žaneta @zanynka_stybar vás prevedie svojím slávnostne prestretým stolom vo vidieckom štýle.
Prestieranie v rustikálnom štýle má svoje čaro v každom ročnom období. Rovnako ako sa mení príroda, môžete drobnými detailmi meniť aj dekorácie na stole. "Nemala by chýbať jednoduchá váza s lúčnymi kvetmi," vysvetľuje Žaneta. Keď zvolíte jednoduchú sklenenú vázu, všetka pozornosť sa môže upnúť na kyticu, ktorú práve príroda v okolí dala. Či už sú to narcisy zo záhradky na jar, alebo vetvička jarabiny v zime.
Hlavnú úlohu hrajú obrus a riad. Pokiaľ si tak úplne nepotrpíte na dokonale nažehlené prestieranie, ľan si zamilujete. Dodá celému prestieranie nedbalosť a rustikálneho ducha. A potom stačí na stôl naaranžovať riad tiež v prírodných tlmených farbách a máte hotovo. Okrem dezertu, samozrejme. U Žanety boduje bábovka podľa babičkinho receptu, avšak upečená v modernej forme, ktorých máme na Biane plno. Pozrite sa:
Ako ste si prestreli vy? Podeľte sa s nami! Označte na Instagrame náš profil @biano.sk alebo použite hashtag #bianosk
V Biane milujeme rôznorodosť. Každá domácnosť a rodina je úplne iná. A inak tomu nie je ani na Vianoce. V novej sérii článkov vám každú adventnú nedeľu predstavíme jeden štýl vianočnej výzdoby z reálnych slovenských domácností. Nalaďte sa s nami na sviatky!
V Biane milujeme rôznorodosť. Každá domácnosť a rodina je úplne iná. A inak tomu nie je ani na Vianoce. V novej sérii článkov vám každú adventnú nedeľu predstavíme jeden štýl vianočnej výzdoby z reálnych slovenských domácností. Nalaďte sa s nami na sviatky!
V Biane milujeme rôznorodosť. Každá domácnosť a každá rodina je úplne iná. A inak tomu nie je ani na Vianoce. V novej sérii článkov vám každú adventnú nedeľu predstavíme jeden štýl vianočnej výzdoby z reálnych českých domácností. Nalaďte sa s nami na sviatky!
Počasie je stále chladnejšie a po lete všetci začíname tráviť viac času v našich domovoch. Premeňte svoj domov na útulné útočisko smiechu, svetla a tepla.
Nič nie je pre jeseň tak typické ako tekvice! Dokonalé sú ako dekorácia, ale aj k jedlu. Najjednoduchšie sa dá tekvica hokkaido spracovať do polievky. Skúste si ju uvariť podľa receptu blogerky Petry z Instagramu @bydlimevsadu. S prípravou môžu pomôcť aj deti!
Nie je lepšia príležitosť, kedy sa pustiť do úprav detskej izby alebo pracovného kútika, než na začiatku školského roka. Aby vám to šlo lepšie od ruky, máme pre vás inšpiráciu z českých a slovenských domácností.
Spojenie šľahačky, čokolády a čerešní je stávka na istotu. Spoločne s Markétou z blogu Lžička cukru sme pre vás pripravili recept na obľúbenú schwarzwaldskú tortu v modernej variante. Ako na to?
Tlmené farby, prírodné materiály a jednoducho prestretý stôl. Detskú párty ako zo škandinávskych blogov bez problémov vykúzlite aj počas slovenského leta. Nechajte sa inšpirovať, ako pripraviť oslavu tak, aby bavila Vás aj deti!